Skip to main content

Werkwijze.

De aanleg van een tuin begint altijd met een goed ontwerp. Het in kaart brengen van uw wensen – zoals het gebruik van de tuin en de gewenste beleving – zijn essentiële voorwaarden voor het maken van een ontwerp. Om tot een succesvol ontwerp te komen, ga ik samen met u een ontwerptraject in, waarin u meegenomen wordt in het creatieve denkproces. Tijdens dit proces zal ik alle wensen vertalen in een passend ontwerp zodat, u straks optimaal kunt genieten van uw eigen droomtuin. Een ontwerptraject kent de volgende stappen:

Kennismaking

Voor de eerste kennismaking kom ik graag eens langs bij u aan huis. Tijdens dit gesprek kunnen wij elkaar beter leren kennen en hoor ik graag uw wensen en eventuele eisen. Uiteraard wordt er ook gekeken naar de huidige situatie van- en rondom de tuin zodat, het nieuwe ontwerp straks naadloos aansluit op de woning en de omgeving. Na overleg wordt gezamenlijk met u bepaald hoe uitgebreid het ontwerptraject wordt ingericht, zodat u vervolgens een passende offerte ontvangt. Interesse? Vraag dan hier een vrijblijvende kennismaking aan.

Bent u een nieuwe woning aan het bouwen? Dan spreek ik graag af op locatie of in uw huidige woning. Hierbij werkt het prettig als u eventueel aanwezige bouwkundige ontwerpen/tekeningen en afmetingen bij de hand hebt.

01

Het schetsontwerp

Tijdens het eerste schetsontwerp zal ik vorm gaan geven aan al uw wensen en eisen. Tijdens het creatieve proces zal er worden gezocht naar een goede functionele relatie tussen de gewenste ruimtes waarin sfeer en beleving een belangrijke rol spelen. Het eindresultaat van deze fase is een eerste verschijningsvorm (2D) van het ontwerp waarin detaillering of materialisatie nog niet van belang is. Het schetsontwerp zal aan u worden gepresenteerd, waarna u de mogelijkheid krijgt om deze te voorzien van eventuele op- en aanmerkingen.

02

Het definitieve ontwerp

De vervolgstap is het verwerken van uw op- en aanmerkingen op het schetsontwerp, zodat het basisontwerp kan worden vastgesteld. Zodra de basis definitief is, zal het ontwerp (2D)  verder worden uitgewerkt op het gebied van materialisatie- en beplantingskeuzes.  Uiteraard wordt ook het definitieve ontwerp tussentijds aan u gepresenteerd. Tevens kan ervoor gekozen worden om het ontwerp uit te werken in een 3D visualisatie, waarbij uw tuinbeleving echt tot leven komt.

03

Technisch ontwerp

Elk mooi ontwerp moet uiteindelijk ook gerealiseerd kunnen worden. Om een ontwerptekening volledig te kunnen realiseren, zullen alle technische aspecten op papier worden uitgewerkt. Technische tekeningen die vaak van toepassing zijn in een tuin, zijn: Beregeningsplan, verlichtingsplan, kabels- en leidingenplan, matenplan of eventuele vergunningstekeningen. Op basis van uw wensen, keuzes of eisen wordt bepaald welke technische tekeningen van toepassing zijn.

04

Begeleiding in de aanleg

Wanneer het ontwerp is afgerond, wilt u natuurlijk weten wat de aanleg van deze droomtuin gaat kosten. Dankzij de samenwerking met vaste partners kan ik u direct voorzien van een vrijblijvende offerte voor de aanleg van de tuin. Een goed plan verdient niets minder dan een goede uitvoering! Ik zorg dan ook samen met de gekozen aannemer dat uw tuin wordt aangelegd zoals wij dit in het ontwerptraject hebben besproken. Uiteraard komt de aannemer tijdens de offertefase ook aan tafel, zodat jullie samen kennis kunnen maken.

05